Αρχείο

Έτη

Επιστολές Φυσικού Αερίου

22 Οκτωβρίου 2014

Ένα βήμα μπρος και πολλά πίσω

Η απελευθέρωση της αγοράς του φυσικού αερίου που παραμένει επί 20 χρόνια μονοπώλιο της ΔΕΠΑ και των ΕΠΑ είναι ένα βήμα εμπρός προς όφελος των καταναλωτών. Το νομοσχέδιο όμως που κατατέθηκε δρομολογεί την απελευθέρωση με εντελώς λάθος τρόπο καθώς διατηρεί υπάρχουσες μονοπωλιακές στρεβλώσεις με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος του αερίου, ειδικά για τους βιομηχανικούς καταναλωτές: Είναι ένα άλμα πίσω. Η ΕΒΙΚΕΝ προτείνει πώς μπορεί να βελτιωθεί…

02 Σεπτεμβρίου 2014

Καθυστερεί η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου

Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να νομοθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2014 ότι όλοι οι βιομηχανικοί καταναλωτές φυσικού αερίου θα αποκτήσουν δικαίωμα επιλογής προμηθευτή από την 1η Οκτωβρίου 2014. Μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο και οι μη-επιλέγοντες βιομηχανικοί καταναλωτές (μεσαίες και μικρές βιομηχανίες) επιβαρύνονται με πολύ ψηλές τιμές.

22 Ιουλίου 2014

Σχόλια στο νέο Πρόγραμμα Δημοπρασιών φυσικού αερίου

Η τροποποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ΔΕΠΑ έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού περιέχει θετικά  στοιχεία όπως η διενέργεια ετησίων δημοπρασιών, παράλληλα με τις τριμηνιαίες, και η αύξηση των μεριδίων των δημοπρατούμενων ποσοτήτων από 10.000 σε 50.000 μερίδια, γεγονός που θα προσελκύσει και πελάτες μικρότερου μεγέθους. Σοβαρή αρνητική μεταβολή αποτελεί η δέσμευση παραλαβής και πληρωμής του 100% των κατακυρωθεισών ποσοτήτων (take-or-pay) έναντι 80% που ισχύει έως σήμερα.   

10 Ιουνίου 2014

Θέσεις ΕΒΙΚΕΝ για τις ετήσιες δημοπρασίες φυσικού αερίου

Η ΕΒΙΚΕΝ συμφωνεί με την διενέργεια ετήσιων ηλεκτρονικών δημοπρασιών φυσικού αερίου στις οποίες θα διατίθεται μέχρι το 30% των προς δημοπράτηση ετησίων ποσοτήτων, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθούν οι τριμηνιαίες δημοπρασίες όπου θα διατίθεται η υπόλοιπη ποσότητα μαζί με τις ποσότητες που δεν διατέθηκαν στην ετήσια δημοπρασία.

Copyright © 2013 Eviken Όροι χρήσης | Προσωπικά δεδομένα Design by   and  Development by  INTELLISOFT

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα